Dæksøgemaskine Forhandlersøgning

Vådgreb

Dækkets vigtigste rolle er at give sikkerhed - under alle forhold. Vådgreb eller generelt vejgreb er en af de vigtigste egenskaber.

Imidlertid er stærkere greb og lavere rullemodstand ofte modstridende mål, der traditionelt har krævet en afvejning af forskellige egenskaber. Takket være den nye mærkningsforordning vil kunderne selv kunne se og vælge deres foretrukne egenskaber.

Etiketten viser en række af 7 kvaliteter, hvor dæk med en klasse "A" giver det bedste vådgreb og klasse "G" det laveste.

Klasse D bruges ikke til personbiler. Ethvert dæk, der ikke opfylder standarden for klasse C, kategoriseres som klasse E. Der er heller ingen klasse G for vådgreb, så den laveste kvalitet er F.

I en nødsituation kan et par meter gøre hele forskellen. For en personbil, der anvender fuld bremse fra 80 km/t, stopper et sæt kasse A-dæk op til 18 meter før et sæt med klasse F-dæk. **

**Ved måling i henhold til testmetoderne beskrevet i forordning EC 1222/2009. Bremselængden kan variere afhængigt af kørselsforhold og andre påvirkningsfaktorer. 

De viste mærkningsværdier er kun til illustrationsformål. Værdier for en bestemt dæklinje/-størrelse varierer.

Brændstofeffektivitet
Ekstern støjproduktion