Dæksøgemaskine Forhandlersøgning

Nyheder

Toyo Tires tilbage til Dakar.

5. jan. 2024

Siden 2021 har Toyo Tires støttet Toyota Auto Body Team i Dakar-rallyet og de fortsætter på fjerde år i 2024-udgaven. Teamets Toyota Land Cruiser 300 GRs vil blive udstyret med Toyo Tires Open Country MT/R i størrelsen LT285/70R17 116/113P.

Toyota Auto Body team vil konkurrere om deres 11. sejr i træk i rallyets produktionsklasse. Med to biler i løbet vil begge førere imidlertid forsøge at nå det øverste trin på podiet. Sidste kom Ronald Basso ud med en sejr, efter at Akira Miura led under en stor ulykke tidligt i løbet. Miura vil forsøge at tilføje det på sin liste over sejre, som inkluderer 2021 og 2022 i dette års løb. Efter det Laurent Lichtleuchters tragiske dødsfald i april, vil Miura køre med den franske med-fører Mayeul Barbet, som er en meget erfaren fører, der har konkurreret i 5 udgaver af Dakar-løbet.

Løbet, der starter den 5. januar med en 27 km lang indledning i 2024-løbet, vil løbe over 5.000 km særlig rute og næsten 8.000 km i alt, indtil rallyet slutter i Yanbu ved kysten af det Røde Hav den 19. januar. Inden da vil konkurrencedeltagerne skulle håndtere en 48 timers særlig rute, der vil tilføje et tilfældighedselement, hvor konkurrencedeltagerne skal standse ved den nærmeste af 8 forskellige bivuakker kl. 16. Deres eget team vil ikke være i stand til at hjælpe dem, og de finder ikke ud af deres relative position, før de fuldfører den 2. del af løbet næste dag. Det 48 timers specielle løb vil finde sted i den tomme fjerdedel og med særlige spor til biler og cykler, der kan ikke opnås nogen fordele hos bilerne forrest i løbet, som følger efter når cyklerne starter.

Over 60 % af Dakar 2024-løbet er nyt, så man sørger for at førerne vil blive udfordret i løbet. Førerne Akira Miuara. og Ronald Basso er klar til udfordringen i deres Land Cruisers udstyret med Toyo Tires.