Dæksøgemaskine Forhandlersøgning

Nyheder

Koncept-dæk med 90 % bæredygtige materialer

12. jan. 2024

Toyo Tires udstiller et konceptdæk, der bruger 90 % bæredygtige materialer på Tokyo Auto Salon 2024.

I dag på Tokyo Auto salon præsenterer Toyo Tires sit bæredygtige koncept-dæk. Dækket, der bruger 90 % bæredygtigt materiale (1) er et skridt fremad mod en mere levedygtig fremtidig mobilitet. Hidtil har den største andel af bæredygtige materialer nogensinde i et af vores dæk været på 50 %. Dette resultat blev opnået i Open Country-dæk, der blev brugt i Dakar Rallye 2024. Denne seneste udvikling, der blev afsløret i dag, overstiger dramatisk denne andel.

Bæredygtige materialer kan bredt kategoriseres i "genanvendelige materialer", der kan genbruges, så som naturligt udvundne materialer, og "genbrugte materialer", der genbruges fra materialer, der allerede er blevet anvendt på en eller anden måde. Dette konceptdæk benytter genanvendelige materialer, så som biomasse-udvundet butadiengummi, silikat med skaller fra risaske, olie udvundet af planter og biologisk udvundet polyesterfiber (60 % af den samlede mængde), og genanvendte materialer. Vi bruger CO2-udvundet butadiengummi, som det lykkedes at udvinde i samarbejde med Toyama University i Japan, såvel som genanvendt kønrøg, genbrugt kanttråd og genanvendt ståltråd (ca. 30 % af den samlede mængde).


Målet er at opnå en anvendelsesrate på 40 % i 2030 og 100 % i 2050. Dette konceptdæk er et udviklingsprodukt, der tjener som et trin til at nå det mål. Dette dæk minimerer rullemodstands-koefficienten, som i høj grad bidrager til at mindske drivhuseffektens gasudledninger gennem dækkets livscyklus, og forbedrer kørerækkevidden for elbiler. Dækket opnår den højeste karakter for rullemodstand i det japanske dækmærkningssystem. I fremtiden vil Toyo Tires fremme yderligere teknologisk innovation henimod praktisk anvendelse og produkter på markedet, der vil bidrage til en virkeliggørelse af et bæredygtigt mobilt samfund.

(1) blandt råmaterialerne, der er nødvendige for at sende dæk på markedet, materialer, der er anerkendt for at kunne bidrage til at mindske miljøpåvirkningen.