Dæksøgemaskine Forhandlersøgning

Nyheder

Afkortet løb forhindrer chancen for at komme på podiet

3. jun. 2024

Efter det korteste 24-timers-løb i historien, sluttede, Toyo Tires med Ring Racing på 5. og 6.-pladsen i SP10-klassen.

De to Toyota GR Supra GT4 Evo-biler var forsynet med Toyo Tires seneste Proxes Slick, der blev udviklet på Nürburgring. Med udsigt til regn lige efter løbets start, blev planerne for løbet ændret og taktikken på morgenmødet, da Proxes våde dæk blev testet mindre på grund af nogle få regnfyldte løb på Nürburgring Langstrecken-serien.

De to Toyota-biler kvalificerede sig til en 6.- og 11.-plads i et felt med 15 biler i deres klasse. Den førende bil nr. 170 kom ind på 6.-pladsen og bil nr. 171 på 11.-pladsen. Begge biler startede i regn. Mekaniske problemer bragte bil nr. 170 ind på banen i ca. 30 minutter, og bilen gled ned på en niendeplads og blev overtaget af den anden bil nr. 171, som kom op på ottendepladsen fra dens 11.-plads.

Efter reparationen fik bil nr. 170 en stormende start og kom op på 6.-pladsen, bag den anden bil, nr. 171 på femtepladsen, før løbet blev afsluttet med rødt flag på minutterne 23.23 på grund af den tætte tåge, der havde lagt sig på banen. Tågen var så tæt, at organisatorerne anbefalede at løbet blev suspenderet indtil tidligst kl. 08:00 næste morgen.

Næste morgen oprandt og tågen blev liggende. Løbets direktør åbnede banen kl. 09:30 og feltet blev formet, men holdene fik en lang ventetid. Annonceringer om starten blev hele tiden skubbet, da vejret ikke blev bedre. Endelig fire timer efter at banen åbnede, kl. 1.30 om eftermiddagen, startede løbet igen med 5 formationer bag sikkerhedsbilen. Ved slutningen af dette annoncerede løbsstyringen, at løbet ville blive afsluttet, og at der ikke ville finde yderligere løb sted. Kl. 15.05, allerede inden der var gået 24 timer var det korteste Nürburgring 24h-løb nogensinde slut, og femte- og sjettepladserne for de to Toyota GR Supra GTs Evo-bilet lå fast. Teamet tænkte på hvordan det kunne have været.

Bilerne vil komme tilbage til Nürburgring om tre uger til den tredje runde af Nürburgring Langstrecken-Serie, den 69. ADAC Westfalenfahrt, hvor de håber på bedre vejr til racerløb.