Dæksøgemaskine Forhandlersøgning

Nyheder

Åbningsceremoni for et nyt dæk-anlæg i Serbien

16. dec. 2020

Toyo Tire Corporation (Hovedkvarter: Itami City, Hyogo Prefecture, Præsident og Administrerende Direktør: Takashi Shimizu) og deres produktions-datterselskab Toyo Tire Serbia LLC Beograd (Hovedkvarter: Beograd, Republikken Serbien, Repræsentant: Kenta Kuribayashi) overværede ceremonien og tog det første spadestik på området til et nyt anlæg i Indjija City i Republikken Serbien.  

Ceremonien blev overværet af ca. 40 højtstående gæster, herunder Republikken Serbiens Præsident, Aleksandar Vučić, Indjija City’s borgmester, Vladimir Gak og den japanske ambassadør, Hans Excellence Hr. Takahiko Katsumatrdinary, som bad for en sikker opførelse. Ceremonien blev organiseret med den største forsigtighed for at forebygge spredningen af COVID-19, deltog Præsident Shimizu online.

I sin tale udtrykte Præsident Shimizu sin entusiasme for Toyo Tire’s første anlæg i Europa: ”Mange af produkterne, der produceres på dette anlæg vil blive designet og udviklet på vores nye Forsknings- og Udviklingscenter i Tyskland. Vores mål for fremtiden er at producere dæk, der udelukkende er skabt i Europa." Præsident Vučić udtrykte sin påskønnelse i sin kommentar: ”Dette er en så vigtig og værdifuld investering for Serbien, at jeg ikke kan finde de rette ord til at beskrive det. I skylder en speciel taknemmelighed til alle de folk fra Japan og vores land, som støttede ankomsten af en så vigtigt og stærk virksomhed til Serbien."

Toyo Tire forfølger brede forretningsmuligheder i Nordamerika og andre steder, ved at gå ind med deres enestående, og meget værdifulde produkter. Som den 8. produktionsbase hos Toyo Tire, markerer det nye anlæg i Serbien det første trin i bestræbelserne på at realisere virksomhedens globale vækststrategi. I samarbejde med det Europæiske Center for Forskning og Udvikling, der blev åbnet i november 2019, fortsætter Toyo Tire med at forbedre sin konkurrencemæssige og tekniske styrke.

Det nye anlæg skal starte driften af produktionen i april 2022, med en kapacitet på fem millioner dæk årligt (baseret på dæk til personbiler) fra sommeren 2023.

 ■ Oversigt over det nye anlæg

 Planlagt byggeplads

 Indijia City, Den autonome provins Vojvodina, Republikken Serbien

 Byggeplads-areal

Ca. 600.000 m2 (ca. 60,7 HA)

 Produktionsstart

 April 2022 (planlagt)

 Produktionskapacitet

 Fem mio. dæk årligt (baseret på dæk til passagerbiler)

 Antal ansatte

 Ca. 580

 Investering

 Ca. 48,8 mia.japanske yen (390,5 mio. euro)

 Fremstillede produkter

 Radialdæk til passagerbiler og lette lastbiler

 

■ Profile for Toyo Tire Serbia LLC Belgrade

 Placering

 Beograd, Republikken Serbien

 Forretningsoplysninger

 Fremstilling og salg af radialdæk til passagerbiler og lette lastbiler

 Investeringsandel

 Toyo Tire Corporation: 100%

 Etableringsdato

  Oktober 2019

 Egenkapital

 20 mia. yen (160 mio euro)